Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица пред удължаване на договора си

Кубица пред удължаване на договора си

34
0

Доста тимове от Формула 1 са заинтересувани от пилота Роберт Кубица, въпреки че почти сигурно той ще остане зает в БМВ Заубер поне до 2010 година. Така полякът почти сигурно ще прекара поне още година при базирани в Швейцария екип.

Силният старт на сезона за Кубица, което засега му помага да задържи четвъртата позиция в шампионата при пилотите, дава да се разбере, че на този етап е официално зает само до края на тази година. Въпреки това източници, близки до Кубица, поясняват, че има опция в договора му, според която БМВ Заубер имат автоматичното право да подпишат с него за още един сезон.

Опцията, за която се смята, че изтича през септември, дава възможност на екипа поне до лятото да реши дали иска да задържи талантливия поляк при себе си.

При настоящата му форма този момент изглежда само формалност – въпреки че на теория БМВ Заубер може да решат да продадат договора на пилота на някой друг тим.

Миналата година точно след катастрофата си в Канада Кубица бе веднага информиран, че ще бъде задържан за 2008 година. В момента пък шефът на тима Марио Тайсен вече предложи да се уточнят в следващите няколко месеца пилотите и за догодина.

Самият Тайсен поясни, че още при привличането на Кубица в екипа са очаквали той да бъде много силен. Германецът обаче е убеден, че пилотът му ще остане в екипа на БМВ Заубер поне още година. Доктор Тайсен също така потвърди, че през лятото пилотската двойка за 2009 година ще бъде уточнена.