Начало Избрани Култард сравни Норис със Сена, Шумахер и Хамилтън. Вилньов: Ако Ландо не...

Култард сравни Норис със Сена, Шумахер и Хамилтън. Вилньов: Ако Ландо не спечели титлата, то вината ще е на Макларън

6857
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Майкъл Потс

Дейвид Култард сравни представянето на Ландо Норис в Сингапур с най-добрите карания на Аертон Сена, Михаел Шумахер и Люис Хамилтън. Бившият пилот от Формула 1 коментира за Channel 4, че според него британският пилот на Макларън бил почти безгрешен в последната надпревара и в пълна хармония с болида си въпреки двата пъти, при които едва не се удари.

„Това беше майсторско изпълнение – „целуна“ стената без да разбие цялата тази част на колата си. Така демонстрира, че владее нещата до съвършенство. Единственото, което наистина ме изненада, бе докосването на Текпро бариерата в, мисля, 14-ти завой. Иначе беше безгрешен. Какво представяне! Човек и кола в перфектна хармония, и то от първата тренировка в петък. Вървеше по-добре от Оскар [Пиастри], който свърши наистина солидна работа и взе подиум“, каза Култард.

„Ландо е толкова скромен и достъпен. Той не осъзнава колко страхотни и значими са представянията му в момента. Искам да ги сложа в графата на най-добрите карания на Сена, Шумахер, Хамилтън. Всички можем да спечелим Гран при с малко късмет, но това бе изключително“, допълни шотландецът

Жак Вилньов пък отбеляза, че ако Норис не спечели титлата този сезон, то според него вината ще е на отбора му Макларън. Световният шампион за 1997 г. посочи, че поведението на Макс Верстапен пък показвало зрялост.

„Ландо Норис трябва да е малко по-конкурентоспособен, но ще е забавен край на сезона. Битката между него и Макс ще е страшно близка. Верстапен промени подхода си. Вече не се опитва да печели състезания, а да трупа точки. Това показва зрялост. Шампионатът е по-важен от победи в отделни надпревари. Той е наясно, че Макларън не взима трудните решения, които би трябвало да взима и това е в негова полза. Ако Ландо не спечели титлата, то вината ще е на Макларън“, обясни Вилньов.

„Макларън оплеска нещата и вече е твърде късно (за промяна). Всичко започна в Унгария. Демонстрираха сериозна слабост като не дадоха приоритет на Норис спрямо Пиастри, макар че ние не знаем какво пише в договора на Оскар. Не сме наясно какво е вкарал в контракта мениджърът му Марк Уебър, който е умен човек. Марк винаги беше пренебрегван в Ред Бул, дори когато побеждаваше [Себастиан] Фетел. Фетел многократно получаваше приоритет. Сигурен съм, че не би позволил това да се повтори с Оскар.“

„Ако погледнете Монца, то там победата трябваше да е двойна за Макларън. Те загубиха точки като отбор, което никога не трябваше да се случва. Норис е пилотът, който се бори за титлата при пилотите“, каза още Вилньов.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)