Начало Рали Латвала отказва да се предаде

Латвала отказва да се предаде

72
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала отказва да се предаде и да изостави битката за титлата в световния рали шампионат, въпреки че в Мексико записа второ поредно състезание без точки.

Финландският пилот на Фолксваген започна чудесно сезона и зае второ място в Монте Карло. След това обаче в два поредни старта допусна грешки и след три надпревари е шести в класирането при пилотите с актив от 19 точки – цели 62 по-малко от този на съотборника му и лидер в подреждането Себастиен Ожие.

В Мексико Латвала сбърка във втория ден от състезанието. Той обясни, че трябвало да се опита да притисне Ожие, но удари бордюр и откъсна задно ляво колело, повреждайки сериозно и окачването. Яри-Мати успя да закара своето Поло R WRC до сервизния парк, но след този инцидент шансът му бе да участва единствено по системата Рали 2.

„Очевидно е, че уикендът не премина по план”, коментира той. „Надявах се на повече, като се има предвид стартовата ми позиция. Постарах се да притисна Ожие колкото се може повече. За щастие сега има пауза и разполагам с достатъчно време да забравя разочароващото начало на сезона. Трябва да намеря собствения си ритъм и след това да атакувам отново в Аржентина”.

След това Яри-Мати допълни коментара на страниците си във Фейсбук и Туитър: „Разочарованията са част от спорта, но когато ги приемаш по правилния начин, ставаш по-силен. Сезонът е дълъг и съвсем не е приключил след едва три надпревари, така че ще се боря пак! #NeverGiveUp #ThanksForYourSupport (от англ. – никога не се отказвай, благодаря ви за подкрепата).”