Начало Картинг Любомир Гърков ще кара в KZ тази година

Любомир Гърков ще кара в KZ тази година

354
0

Шампионът в Националните картинг серии за 2017 г. в клас Ротакс Сениор Любомир Гърков ще кара в KZ през новия сезон. Това ще е ново предизвикателство за пловдивчанина, който досега не е управлявал такава машина.

В момента екипът му чака шасито Прага и моторът TM 10C да пристигнат, за да може Любо да направи тестове преди началото на сезона в Националните картинг серии в Кюстендил (20-22 април).

В петък и събота Гърков направи тестове на пистата Пауталия в Кюстендил с досегашния си карт от Ротакс Сениор. Другата му машина бе закупена от Николай Петров, който направи първи изпитания с картинг изобщо. Той навъртя около 250 обиколки за двата дни, като отбеляза сериозен прогрес.

Досега Петров е участвал в състезанията от Енеос Къп миналия сезон. Този ще кара отново в същия шампионат, както и в Националните картинг серии. Тестове прави и Любомир Маринков, който остана доволен от настройките и резултатите си в клас Ротакс Сениор. Изпитания в Кюстендил правиха още Люсиян Савов и Паоло Христов със своите машини от Ротакс Джуниър.