Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда контрира Хорнер: Няма и не е имало преговори между Мерцедес и...

Лауда контрира Хорнер: Няма и не е имало преговори между Мерцедес и Ред Бул

36
0

В началото на седмицата тим шефът на Ред Бул загатна пред ServusTV, че отборът му може отново да опита да се договори за двигатели от Мерцедес, като преговорите можело да се водят на по-високо ниво. Не между него и Тото Волф или Ники Лауда от страна на Мерцедес, а между Диди Матешиц и шефа на концерна Даймлер Дитер Цетче.

Ники Лауда обаче даде да се разбере днес, че това няма как да стане.

„Грешно е да се мисли по подобен начин“, обясни австриецът, който изпълнява ролята на председател на борда на директорите на Mercedes AMG F1 Team. „Решенията, които се взимат в отбора са мои и на Тото Волф с одобрението на борда. Ние взимаме съвместни решения и по въпроса, къде и дали ще даваме задвижващи системи.

Няма преговори, мога да потвърдя това на 100%. Никога не е имало нещо конкретно за договаряне, за да продължават въобще подобни дискусии. Ние подписахме договор с Мейнър и няма как да снабдяваме повече от четири отбора.

Казвам това за да приключим с всички тези глупости. Доколкото знам, Ред Бул преговаряха с Ферари. Надявам се въпросът със задвижващите им системи да се реши позитивно, защото за спорта е важно Ред Бул да продължи да участва.“