Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Имаха достатъчно време да изчистят пистата

Лауда: Имаха достатъчно време да изчистят пистата

70
0
Валтери Ботас

Ники Лауда заяви след победата на Люис Хамилтън, че въпреки успеха, чувствата в Мерцедес са смесени, защото Валтери Ботас отпадна нелепо от състезанието. Той спука гума върху отломки по трасето, а на пистата дълго имаше кола за сигурност и съответно достатъчно време да бъде почистено.

Изборът на стратегия за Валтери бил отличен, като търсели максимално свобода в опциите, а той изпълнил всичко отлично и отпадането му било недопустимо.

Лауда изрази мнение и за удара между състезателите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен. Според него вината за инцидента е 70% на холандеца, тъй като си сменил два пъти посоката на движение.

Люис Хамилтън от своя страна заяви, че Валтери се е справил отлично докато той е имал много повече проблеми с гумите и съжалява, че победата не е двойна и Ботас не се качи на подиума.

Шефът на тима Тото Волф от своя страна обясни, че с още по-голямо нетърпение очаква състезанието в Барселона, където на зимните тестове Мерцедес имали предимство, но сега всички ще са с нови автомобили и ще се оценява развитието.