Начало Автомобилни новини Lamborghini отново с рекордни продажби

Lamborghini отново с рекордни продажби

51
0

Повече от очевидно е,че целият свят усеща слабостите в американската икономика. Също така няма спор, че индустрията, която най-много страда от това, е автомобилната. Същевременно обаче някои компании успяват въпреки всичко да бележат повече продажби и по-големи печалби и една от тях е Lamborghini. Италианският производител на суперавтомобили е намерил ниша, която засега е недосегаема от икономическата рецесия. Компанията отново отбеляза рекордни резултати по отношение на печалба и по отношение на продажби за последните 12 месеца.

Продажбите на Lamborghini в САЩ са паднали през 2008 година, но въпреки това годината бе рекордна за марката благодарение на растящото търсене в Средния Изток, Китай и Югоизточна Азия. Lamborghini продадоха 741 автомобила в САЩ през изминалата година, което е по-малко с 20.3 % спрямо 2007 година. През същия период компанията е продала 2 430 коли спрямо 2 406 за 2007 година.

Дори и като малообемен производител на луксозни автомобили, Lamborghini не са повлияни от настоящия спад в продажбите на автомобили, причинен от глобалната финансова криза. Именно че въпреки неприятните условия за бизнес, компанията е в много изгодна стратегическа позиция благодарение на идентичността си на луксозна марка с отколешни традиции. Една от основните ценности на марката е ексклузивността, която е поддържана посредством специална политика по отношение на обема и постоянно синхронизиране с търсенето. Основната идея е търсенето винаги да бъде по-голямо от предлагането – класически икономически принцип.