Начало Рали Латвала догони Льоб

Латвала догони Льоб

31
0
Яри-Мати Латвала

Яри-Мати Латвала догони Себастиен Льоб (Ситроен), който от своя страна е на път да спечели рекордна осма титла в кариерата си, след като Мико Хирвонен с втория Форд се удари и вероятността да продължи надпреварата е доста малка. Автомобилът му пристигна в сервизния малко след старта на осмата отсечка (пета за деня, като следобед се караха същите четири етап от сутринта) и механиците моментално се захванаха с поправките. До финала обаче не стана ясно дали Мико ще успее да потегли утре или не.

Така или иначе битката в челото се превърна в двубой. Латвала сякаш полетя следобед и намери дълго търсения си ритъм на управление. Той топеше разликата спрямо Льоб непрекъснато и вечерта бе само на 1,1 сек от него. Третият във временното генерално класиране Мадс Остберг е чак на 1:13.5 мин.

Намираме се в добра ситуация след проблема на Мико – коментира Себастиен. – Ще видим дали утре ще тръгне пак. Ако не успее, то всякакво напрежение ще падне. Латвала обаче е много близо.

Самият Яри-Мати заяви, че следобед е бил далеч по-спокоен в сравнение със сутринта.

Опитах се да натисна максимално и имаше един сериозен момент, но се измъкнахме. Би било прекрасно да постигнем някакъв добър резултат в края на сезона – допълни финландецът.

Остберг се радваше, че е трети, макар да обясни, че е претърпял няколко изненади по отсечките. Той обаче не може да се отпуска, тъй като и най-малката грешка по трасето в Уелс се наказва жестоко. Десетката в подреждането допълниха Петер Солберг, Хенинг Солберг, От Танак, Кими Райконен, Крис Мийк, Матьо Уилсън и Денис Куиперс.