Начало Рали Латвала убеден, че Форд не са изгубили шанс за титлата

Латвала убеден, че Форд не са изгубили шанс за титлата

25
0

Яри-Мати Латвала е убеден, че екипът му Форд все още има шанс да грабне титлата във WRC този сезон, въпреки поредицата от неуспехи.

В момента таблицата при пилотите се оглавява от Себастиен Льоб (Ситроен), а водещият пилот на Форд Мико Хирвонен е трети и изостава от французина с 50 точки. Положението в класирането при конструкторите не е по-различно – Ситроен водят с 189 точки, следвани от Форд с 163.

Началото на сезон 2010 започна блестящо за Форд – с победа на Хирвонен в Швеция. Последва доминация на Ситроен в кръговете в Мексико, Йордания и Турция. В Нова Зеландия отново удари часът на Форд като този път успехът бе за другия им пилот Яри-Мати Латвала. В последвалата надпревара в Португалия обаче на Хирвонен липсваше скорост, а Латвала отпадна от ралито за втори пореден път.

Въпреки това, финландецът не губи надежда, че в оставащите 7 кръга положението на екипа му може да се подобри значително.

– Трябва да свършим доста работа, ако искаме да намаляваме разликата във всеки следващ старт. Но все още всичко е възможно – коментира Латвала. – Ситроен се справиха отлично, развивайки своя автомобил на чакъл, а също така пилотите им са доста бързи на този тип настилка. Въпреки това знам, че специалистите в М-спорт работят денонощно, за да продължим да се борим и да сме конкурентоспособни.

В момента екипите от WRC са в лятна ваканция, тъй като между последния кръг в Португалия и следващия в България има пауза от повече от месец. Латвала пък заяви, че целта му на асфалтовото състезание край Боровец ще бъде да финишира на възможно по-предна позиция, носеща точки. Финландецът е наясно, че асфалтът е любимата настилка на Себастиен Льоб и екипът на Ситроен е фаворит за спечелването й, но допълни:

– Те винаги са били силни на асфалт, така че имат съществено предимство. България обаче е напълно нов кръг в календара и се надявам това да ни помогне.