Начало Рали Латвала води след втория ден в Нова Зеландия

Латвала води след втория ден в Нова Зеландия

35
0

Яри-Мати Латвала получи даром лидерството в Рали Нова Зеландия след тактическо каране на конкурентите му във втория ден.

Докато Мико Хирвонен и Себастиен Льоб искаха да избегнат това да са първи при преминаването в неделя, то само Латвала мина с пълна скорост, в резултат на което премина с две места напред и съответно поведе.

По отношение на темпото си Льоб със Ситроен изглеждаше да е най-бърз и най-вероятно щеше да завърши начело. Той бе привилегирован от факта, че конкурентът му Хирвонен трябваше да преминава първи по трасето в съботните етапи. Така Льоб успя да стопи 27-те секунди разлика от Хирвонен.

След това обаче французинът умишлено намали темпото, в резултат на което от първи стана трети.

Хирвонен остана втори – на 9.3 секунди от своя съотборник във Форд. Льоб изостава на 13 секунди, което е половината от дефицита, с който се справи в събота. Изглежда, че той ще се радва на най-добрите условия на трасето от своите конкуренти.

Благодарение на тази тактическа игра Дани Сордо с другия заводски Ситроен остана четвърти – на 15.7 секунди от лидера. След него са Франсоа Дювал със Стобарт Форд, Урмо Аава със Ситроен и Петер Солберг със Субару.

Челната десетка е допълнена от Пер Гунар Андерсон и Тони Гардемайстер със Сузуки, както и Федерико Виагра с Форд.

Резултати в Рали Нова Зеландия след втория ден:
1. Латвала (Форд) 2.57:29.0 ч.
2. Хирвонен (Форд) + 9.3 сек.
3. Льоб (Ситроен) + 13.3 сек.
4. Сордо (Ситроен) + 15.7 сек.
5. Дювал (Форд) + 1:40.9 мин.
6. Aава (Ситроен) + 2:49.8 мин.
7. П. Солберг (Субару) + 2:52.8 мин.
8. Андерсон (Сузуки) + 4:31.0 мин.
9. Гардемайстер (Сузуки) + 6:37.4 мин.
10. Виагра (Форд) + 6:56.8 мин.