Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Фетел на влиза в плановете ни на този етап

Лауда: Фетел на влиза в плановете ни на този етап

58
0

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда отрече информациите, че в тима искат да подпишат със Себастиан Фетел за 2018 г. Той обаче не коментира слуховете, че след сезон на мястото на Ботас може да дойде доказан топпилот.

Договорът на финландеца е за една година с опцията за удължването му, като Тото Волф каза по-рано, че бившият пилот на Уилямс има 4 състезания, в които да покаже на какво е способен, и че може да е на нивото на Хамилтън.

„Това не е нашият план, искам ясно да заявя това, обясни трикратният шампион пред австрийската телевизия ORF. – Започваме с Валтери Ботас и Люис Хамилтън, пък ще видим какво ще стане през сезона.“

Самият Фетел продължи дългогодишната си традиция да кръщава болидите с женски имена. Дни преди първия старт за сезона в Мелбърн германецът даде името Джина на колата, с която ще се състезава.

Фетел за пръв път даде име на Ф1 автомобила си през 2008 г., когато я кръсти Джули. По това време германецът все още караше за Торо Росо. След като премина в състава на Ред Бул Фетел продължи традицията с Мръсната малка сестра на Кейт, Пищната Лиз, Извратената Кайли и Гладната Хайди.