Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис е в своя собствена лига, смята Тото Волф

Люис е в своя собствена лига, смята Тото Волф

24
0

Люис Хамилтън е в своя собствена лига в момента по отношение на скоростта. Това заяви спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. Британецът бе с най-добро време и в двете свободни тренировки днес в Австралия, като и в двете бе с половин секунда по-бърз спрямо най-близкия си преследвач. В единия случай това бе неговият съотборник Валтери Ботас, а във втория Себастиан Фетел от Ферари.

„Той наистина е в своя собствена лига в момента, заяви Волф пред Sky Sports. – Темпото в една обиколка беше наистина добро, а това в дълга серия от турове бе стабилно. Той кара със супермеките гуми 15,16, 17 обиколки или нещо от този род. Като цяло имаше много добър ден. Доволен съм. За тима това беше един от много добрите петъчни дни след въпросителните, които имахме в тестовете.”

Самият Хамилтън бе позитивно настроен след тренировките, като заяви, че е доволен да има кола, която е точно такава, каквато той иска да бъде на пистата след проблемите в предсезонните тестове. „След неприятностите в Барселона, не знаехме дали ще ги имаме и тук в Мелбърн, коментира Люис. – Усещам болида страхотно. Денят беше 99% перфектен. Момчетата са свършили фантастична работа.”

Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас коментира: „Имаме още работа по отношение на баланса на кола. Направихме всичките ни серии от обиколки без проблеми. Ще бъде натоварена вечер за всички в екипа, тъй като трябва да анализираме данните и да видим къде можем да се подобрим. Мисля, че определено мога да направя стъпка напред утре.”