Начало Рали Льоб: И занапред ще натискам здраво, но без да предприемам много рискове

Льоб: И занапред ще натискам здраво, но без да предприемам много рискове

46
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб записа 69-та победа в световния рали шампионат, спечелвайки в Мексико за шести пореден път. Пилотът на Ситроен бе много внимателен по трасето, където мнозина от колегите му пукаха гуми и претърпяха катастрофи.

– Поздравления за победата. Лесна ли беше?

– Изобщо не беше лесна. Но в крайна сметка съм много щастлив: беше дълъг уикенд със страшно дълги отсечки и страхотна битка. Дадохме всичко от себе си, защото Мико [Хирвонен] бе бърз, както и Форд-овете. Но и ние не бяхме бавни. В крайна сметка се справихме, качихме се на най-високото стъпало на подиума за шести път, а и имахме прекрасни каубойски ботуши за празненството!

– Какво мислиш за етапите?

– Дългата отсечка в неделя (Гуанахуато – 54,3 км) беше сравнително добре, но в нея внимавахме за лидерството и не натискахме кой знае колко. 42-километровата в събота обаче бе много трудна. Автомобилът бе невероятно издръжлив, нямаше никакви проблеми, а това допринесе в голяма степен за успеха ни тук и съм сигурен, че Мико ще се съгласи с това.

– Колко бе трудно справянето с надморската височина?

– Всъщност може би бяхме малко прекалено самоуверени, защото не работихме кой знае колко по колата си в този аспект. Всъщност Форд като че ли направиха повече подобрения в тази област и това ни изненада, но сега вече знаем колко ще са силни през останалата част от годината. Най-важното е, че на финала бяхме първи и втори.

– Как ти изглежда ситуацията в шампионата сега?

– Твърде рано е да се каже. Най-важно е да финишираме във всяко рали. Вече имаме две победи, а Яри-Мати [Латвала] – един от най-големите ми съперници – отпада два пъти. За в бъдеще ще продължавам да се състезавам по моя си начин, ще натискам здраво, но без да предприемам твърде много рискове. След това ще видим какво ще стане.