Начало Други Льоб срещу Ожие по улиците на Монако

Льоб срещу Ожие по улиците на Монако

53
0
Себастиен Льоб,Себастиен Ожие

Дуелът Себастиен Льоб срещу Себастиен Ожие ще продължи следващата седмица, но не в познатата среда на световните ралита. Двамата французи ще сменят Кол дьо Тюрини с Казиното в Монте Карло, гумите с шипове – със сликове и вместо обичайните Ситроен DS3 WRC и Фолксваген Поло R WRC ще са зад волана на Порше 911 GT3 и ще се надбягват в Порше Суперкъп.

Надпреварата е част от съпътстващите Формула 1 състезания и присъствието на деветкратния рали шампион и тръгналият по неговите стъпки Ожие определено ще увеличи интереса. Двамата за първи път ще се изправят един срещу друг на подобен тип писта – необичайна и за Гран при, тъй като уличните трасета са малцинство в календара.

Наистина нямам търпение за това състезание в Монако. Ще е много специално изживяване да видя маршрута, но не от рали кола. За първи път седнах в Порше-то миналата седмица, когато го тествах на Хокенхайм. Миналогодишният победител Шон Едуардс ми даде няколко насоки и до края на тренировките вече се справях добре. Ясно е, че ще хвърлям по едно око към Льоб. Желанието да си по-добър винаги съществува, но Себ има значително повече опит на писта. Имайки това предвид, ще се радвам на уикенда и ще дам най-доброто от себе си – коментира Ожие.

Моторспорт директорът на Фолксваген Йост Капито отбеляза, че той е участвал в създаването на този конкретен шампионат през 1993 г. и за него е особено удоволствие да види пилота си в сериите.

Себ демонстрира, че е в състояние да се адаптира много бързо към всякакъв тип състезателен автомобил, когато спечели Състезанието на шампионите преди две години. Затова съм оптимист. За феновете пък да видят двама от най-добрите рали пилоти на трасето определено ще е забележителен момент извън F1 надпреварата – допълни той.