Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лиуци: Ще положа максимум усилия да наваксам изпуснатите точки

Лиуци: Ще положа максимум усилия да наваксам изпуснатите точки

50
0
Адриан Сутил,Витантонио Лиуци

Витантонио Лиуци е готов за сериозна битка през уикенда за Гран при на Сингапур този уикенд, след като на Монца не се представи според очакванията.

– На Монца пропуснахме точки, което беше истинско разочарование, тъй като вярвахме, че колата ни е в състояние да финишира на седма или осма позиция – призна италианският пилот на Форс Индия. – Както и да е, не съжалявам, тъй като имахме и технически грижи, но ги решихме и сме уверени, че повече няма да ни се случат. Имайки това предвид, можем да започнем уикенда в Сингапур със съзнанието, че сме в добра форма и можем да се борим с Уилямс за шестото място [при конструкторите].

Лиуци харесва надпреварата и пистата в Сингапур, която според него е доста технична и с много завои:

– Някои я сравняват с Монако, но съществуват определени големи разлики: в Монте Карло нямаш право на грешка, докато в Сингапур често получаваш втори шанс, тъй като има сериозни зони за сигурност. Изисква се огромно ниво на концентрация както от пилотите, така и от инженерите, за да се постигне максимално добър баланс с настройки за високо аероприлепяне плюс достатъчно скорост за някои от правите. На мен обаче предизвикателството ми допада и миналогодишният старт премина чудесно. Тимът пък работи упорито и ще имаме нови части за автомобила. Това винаги влияе добре на екипа, особено при толкова малки разлики между болидите. Лично аз ще се опитам да направя разликата [със съперниците] колкото се може по-голяма [чрез управлението си] в кокпита, като същевременно ще положа максимум усилия да наваксам изпуснатите на Монца точки. Демонстрирахме, че сме способни да печелим, колата е добра и всички са крайно мотивирани да запазим постигнатото в началото на годината – допълни Тонио.