Начало Рали Льоб и Ожие остават в Ситроен през сезон 2011

Льоб и Ожие остават в Ситроен през сезон 2011

36
0

Себастиен Льоб и Себастиен Ожие ще продължат да карат за Ситроен и през сезон 2011, след като удължиха контрактите си с тима. Френският тим оповести новината в специално съобщение до медиите.

Според информацията договорът на Льоб е за една година, а този на Ожие за следващите три сезона. По този начин бе сложен край на спекулациите, че след края на 2010 г. Льоб ще прекрати активната си спортна дейност. От друга страна преподписването със Ситроен означава, че Ожие е отхвърлил предложението на Форд да кара тяхна Фиеста догодина.

В резултат през следващия сезон Льоб и Ожие ще карат новия рали автомобил, който в момента разработват от Ситроен – DS3 с 1,6-литров двигател.
По повод постигането на новата договорка с двамата състезатели шефът на тима на Ситроен Оливие Кенел заяви:

– Очевидно Ситроен Рейсинг има повод за двойно задоволство. Без значение, че е записал най-добрите резултати в историята на спорта, Себастиен Льоб е жаден като никога досега за още по-големи успехи и титли. Неговият опит, състезателният му интелект и способността му да използва на 100 % възможностите на нашите автомобили ще бъдат изключително важни при въвеждането на новата ни кола догодина.

Кенел поясни още, че взимайки в екипа си Себастиен Ожие, от известно време Ситроен се готви за бъдещето. Това е причината за подписването на договор за предстоящите три сезона.

По отношение бъдещето на Дани Сордо от Ситроен не споменаха нищо определено. Кенел единствено поясни, че намерението е да запазят испанеца.

– Дани Сордо е все още част от нашите планове за следващата година, но трябва да финализираме бюджетните си разчети преди да обявим пълната си програма – лаконично коментира Кенел.