Начало WRC News Льоб впечатлен от новото поколение коли в WRC

Льоб впечатлен от новото поколение коли в WRC

54
0

Себастиен Льоб заяви, че е впечатлен от новото поколение коли в световния рали шампионат, които влязоха в действие от този сезон. Деветкратният шампион в WRC направи първи тестове с автомобила Ситроен C3 вчера на асфалт в района на Мозел близо до Страсбург, за да помогне на тима да намери слабите страни на колата и да даде съвет как те могат да бъдат отстранени.

Сутринта по трасетата валя силен дъжд, но следобед условията се подобриха значително и Льоб успя да навърти доста километри на сухо. „Усещането в края на деня беше за наистина висока скорост, разказа Себастиен. – Спрямо старите коли в WRC всичко е малко по-добро.

Беше трудно да усетя колата добре сутринта заради дъжда, като тя бе по-нервна от старото поколение машини в WRC. Това направи нещата за мен много сложни. Но в края на деня усещането на сухо беше много добро. При сложни условия би било добре да се подобри управляемостта на автомобила.“

Льоб отрече, че тестът е началото на едно негово завръщане в спорта, в който той доминираше от 2004 до 2012 г. В този период той спечели 78 победи и 9 титли, като за последно кара в официално състезание през 2015 г.

През тази година той кара за Пежо в рали Дакар, а освен това е пилот на марката в световния шампионат по раликрос, където заема 4-о място в генералното класиране при пилотите.