Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Монца не е пистата, на която ще оценим напълно новия пакет

Льоклер: Монца не е пистата, на която ще оценим напълно новия пакет

2474
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Иван Тенчев, Монца. Шарл Льоклер заяви, че точно Монца едва ли е пистата, на която Ферари ще може да оцени в пълна степен новият си аеропакет. Той се очаква с огромен интерес утре и трябва да промени представянето на тима в заключителната фаза на сезона. Според Льоклер едва след състезанията в Баку и Сингапур тимът ще има по-вярна представа за промените, но при всички случаи е уверен, че те ще бъдат крачка напред.

„Със сигурност сме по-бързи на пистите с по-малко притискане и се надявам, че ще имаме повече скорост утре. Но колко по-бързи, ще видим“, заяви Льоклер

„Не искам последните два подиума (на Спа и Зандвоорт) да променят твърде много нашите очаквания. В момента се борим, но разбрахме някои нови неща и за след Зандвоорт. Може би ще се борим за подиума в неделя, но не знам дали ще водим битка за победата. Внасяме актуализации, които трябва да ни тласнат в правилната посока, след като съберем всичко заедно. Тази актуализация трябва да ни помогне да подобрим конкретен аспект на автомобила. В интерес на истината, Монца не е най-добрата писта, за да проверим новия пакет. Баку и Сингапур трябва да са точните трасета за тест, но може би вече тук ще видим дали сме в правилната посока”, каза още монегаскът.

Льоклер заяви още, че Ферари не на всяка цена  „трябва“ да се представи силно на Монца. Просто пакетите с ниско притискане през последните три години работят добре тук, а усещането у всички на тази писта е, че имат допълнителна енергия от тифозите и историята.

Шарл сподели още, че подиумът в Зандвоорт е бил неочакван, но приятен

„Съсредоточих се напред, опитвайки се да не гледам в огледалата, но условията бяха трудни. Имаше много вятър, който направи колата много нестабилна“, върна съм към миналата неделя Льоклер. „Трябваше да съм 100% фокусиран върху това, което ме чакаше. Оскар [Пиастри] ме притискаше много, но това е част от работата. Беше страхотно състезание.“

Льоклер заяви още, че реално Макларън и Ред Бул са по-бързи в момента, но това е Монца и всичко може да се случи и Ферари отново да победи.

„Ще бъде трудно, но всичко е възможно“, заяви той.

Льоклер се затрудни на въпроса какво би посъветвал бъдещия си съотборник Люис Хамилтън, който днес бе седнал до него в залата за пресконференции.

„Хамилтън? Не мисля, че Люис има нужда от съвет. Той не се нуждае от никакви указания, но аз му казвам, че карането на Монца за Ферари е нещо специално, много специално. Имаме фенове навсякъде, но в Италия е нещо специално. Има подкрепа, която ни мотивира максимално и следващата година ще изпитаме това заедно. Сега трябва да се възползваме максимално от сегашния си потенциал“, добави Льоклер.