Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не очаквахме да сме толкова близо до Ред Бул

Льоклер: Не очаквахме да сме толкова близо до Ред Бул

2224
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц се класираха втори и трети в квалификацията за Гран при на Австрия. Пилотите на Ферари бяха изпреварени единствено от Макс Верстапен (Ред Бул) в сесията за разпределение позициите на грида на пистата Ред Бул Ринг.

„Чувството да направиш чиста квалификация е чудесно, както и това отново да си на първа редица. Усещането зад волана бе по-добро, отколкото през последните няколко състезателни уикенда. Въпросът бе в Q1 и Q2 да подготвим всичко за финалния опит в Q3. Успях да вложа в този бърз тур всичко, което исках“, коментира Льоклер.

„Бяхме близо до Макс, но не очаквахме да сме толкова близо до Ред Бул. Искам да благодаря на всички във фабриката за работата, която са свършили през последните две-три седмици, за да изкарат на писта този пакет новости по-рано, отколкото бе по програма. Сега трябва да потвърдим темпото и в състезанието“, каза още Льоклер

„Състезателното ни темпо изглеждаше доста добро в Монреал. Така че трябва да се съсредоточим върху постоянство в представянето. В неделя ще видим дали скоростта ни е като тази в Монреал. Засега е ясно, че от Ред Бул са много бързо и ще ни е наистина трудно“, допълни монегаскът.

Сайнц също отбеляза, че с Льоклер са по-близо до Верстапен от очакваното. Каза още, че е имал известни грижи с ограниченията на трасето в Q2. По време на квалификацията доста пилоти имаха анулирани обиколки заради нарушаване ограниченията на пистата.

„Трябваше да направя още една серия. Играхме на сигурно и сложихме допълнителен комплект гуми, което малко ме извади от ритъм. Но усещането в колата е добро още от Канада. Сега трябва да се съсредоточим върху утрешния ден“, добави Сайнц.

Испанският пилот на Ферари каза също така, че с новите компоненти според него има подобрение в поведението на SF-23 във високоскоростните завои.

„Това бе основният ни проблем в Барселона. Сега трябва да видим каква ще е скоростта ни в състезанието, защото знаем, че варира от трасе на трасе“, обясни Сайнц.