Начало Избрани Льоклер: Перес бе твърде оптимистичен в първи завой, там трима не могат...

Льоклер: Перес бе твърде оптимистичен в първи завой, там трима не могат да минат

2469
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер финишира 11-ти в Гран при на Австрия, докато съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц се качи на подиума на пистата Ред Бул Ринг. Така за втори път в рамките на три надпревари монегаскът остана извън точките. Той пострада при удар с Оскар Пиастри на старта – счупи се предното му крило. Това наложи спиране в бокса и оттам нататък състезанието бе изгубено за Льоклер.

„Загубих много при случилото се с предното крило – трябваше да го сменя в самото начало. След това изкарах цял стинт зад Ландо [Норис], но не можех да изпреваря, защото щяха да ми покажат сини знамена и трябваше да го пусна пак. В комбинация с трудния старт това напри нещата особено сложни“, коментира Льоклер

„Първо, не сме достатъчно конкурентоспособни. Второ, надпреварата очевидно беше сериозно компрометирана (за мен) след първи завой. Опитах да се дръпна, но мисля, че Чеко (Серхио Перес – б.р.) беше малко прекалено оптимистичен там. Опит за преминаване на три коли точно там в този момент никога не приключва добре. И за двама е доста сложно, но за трима е много трудно“, продължи Льоклер.

„Оскар не знаеше, че Чеко е от вътрешната страна и оттам нататък аз бях пътник. Натиснах спирачките, Чеко ги натисна дори по-късно, а нямаше вече къде да отида. Опитах да се справя със ситуацията по възможно най-добрия начин, но бе невъзможно да се измъкна. Освен това трябва да разгледаме поведението на колата си, тъй като има определени проблеми“, каза още Льоклер.

Шарл обясни, че с Карлос са имали различни настройки в опит отборът на Ферари да разбере по-добре грижите с SF-24 след въвеждането на последните новости

„Конфигурациите ни бяха напълно различни. Според мен ще научим много от този подход. Аз не се чувствах особено добре, но ще анализираме ситуацията, ще направим сравнение и се надявам, че ще постигнем напредък оттам нататък. Във Формула 1 почти няма съвпадение, особено ако едно и също нещо се случва в два поредни уикенда. Числата, които виждаме, сочат, че имаме стъпка напред. Има обаче други ограничения (извън аеропритискането), които е необходимо да адресираме и да се отървем от тях. Иначе не очаквах такива резултати след Монако… Цялата ситуация е много трудна. Има много работа за вършене“, каза още Льоклер.