Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Писта като Спа ще бъде истинско изпитание за нас

Льоклер: Писта като Спа ще бъде истинско изпитание за нас

1112
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер вярва, че уикендът на Спа ще бъде голямо изпитание за Ферари. Според него, трасето в Белгия ще покаже дали последните подобрения в болида работят. Също така ще стане ясно дали във Ферари са се справили с подскачането, което тормози Льоклер от Испания насам.

Скудерията представи голям пакет с актуализации в Испания, който включваше и ревизиран под. За съжаление, той върна подскачането в болида SF-24. Този неприятен феномен първоначално се появи след въвеждането на автомобили с граунд ефект преди две години. Въпреки развитието на колите последно време, някои екипи продължават да имат сериозни главоболия с отскачане на някои писти

Проблемите с автомобила влоши представянето на Ферари на пистите в Испания, Австрия и Великобритания. Това позволи на Ред Бул, Макларън и Мерцедес да дръпнат напред и да отворят разлика спрямо тима от Маранело.

Миналия уикенд Ферари представи нов под, който успя да смекчи донякъде отскачането. Но от друга страна, на пистата в Унгария няма много високоскоростни завои в сравнение с Барселона или Силвърстоун. Това кара мнозина да смятат, че във Ферари не са се справили напълно с този проблем.

Този уикенд ще се проведе състезателният уикенд в Белгия. Пистата Спа е известна с бързите си завои и дълги прави. Според Льоклер, именно тук ще се покаже дали подобренията от Хунгароринг работят както трябва и са помогнали за премахване на подскачането.

„Писта като Спа ще бъде истинско изпитание за нас. Вероятно това е мястото, на което очаквам проблемите ни да са най-видими“, сподели Льоклер.

„Тук ще видим дали сме успели да отстраним проблемите си или дали подобренията от този уикенд са ни помогнали да направим крачка напред на такива писти. Очаквам да се борим малко повече на трасета с повече високоскоростни завои“, добави пилотът на Ферари.

Леклер вярва, че във Ферари вече аса разбрали добре положението с отскачането, което на моменти e „включено или изключено“.

„Разбирането е налице. Със сигурност се върви в правилната посока“, каза Льоклер. „Интересното при проблемът, с който се сблъскваме, е, че той е или включен, или изключен. Заради това е много трудно да се види подобрението.“

„Може би го имаш за по-малко време. Това не е като да подобриш интензивността му. Когато и да го имаш, го имаш.“

„Вярвам, че правим стъпки в правилната посока. Не съм сигурен дали това ще е достатъчно, за да го отстраним напълно. Очаквам, че в Спа може подскачането отново да е проблем“, заключи Шарл Льоклер.