Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер уважава решението на Нюи да отиде в Астън Мартин

Льоклер уважава решението на Нюи да отиде в Астън Мартин

937
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер не е разочарован от поредния неуспешен опит на Ферари да привлече Ейдриан Нюи. Състезателят от Монако уважава решението на британския дизайнер да отиде в Астън Мартин и вярва, че Скудерията разполага с достатъчно кадри и може да постигне успех без него.

По-рано тази година стана ясно, че Нюи напуска Ред Бул в началото на 2025 г. 65-годишният дизайнер спря да работи за тима от F1 и се фокусира изцяло върху хиперкара RB17. Той обаче призна, че иска да продължи кариерата си във Формула 1 и да не излиза в пенсия.

Първоначално изглеждаше, че Ферари е фаворит за подписа на Нюи. Предполагаше се, че британецът е много близо до това да договори личните си условия с италианския отбор. От Ферари дори са били готови да оставят Нюи да работи от Обединеното кралство, а не да се мести в Италия.

Но с напредване на времето стана ясно, че Нюи е избрал да продължи кариерата си в Астън Мартин. Преди близо два месеца той е направил тайно посещение на фабриката в Силвърсроун. В крайна сметка легендарният конструктор прие офертата на Астън Мартин и ще започне работа в тима през март 2025 г.

Това беше поредният случай, в който Ферари не успява да вземе Нюи. През последните три десетилетия Скудерията направи няколко неуспешни опита да привлече британеца. По всичко изглежда, че той никога няма да отиде във Ферари и да има възможността да работи с Люис Хамилтън.

По-рано през годината Льоклер определи перспективата Нюи да се присъедини към Ферари като „невероятна.“ Сега пилотът от Монако изрази уважението си към решението на британеца и вярата в колективната сила на тима от Маранело.

„Не, няма разочарования. Не е като да не сме се опитвали или да не сме говорили с Ейдриан“, сподели Льоклер. Аз знаех, че е имало разговори. След това той взе своето решение. Ние уважаваме неговото решение“, добави пилотът на Ферари.

Присъствието на Нюи определено щеше да даде сериозен тласък на инженерния отдел на Ферари. Въпреки това Льоклер е уверен, че Скудерията винаги е разчитала на целия колектив, а не само на един човек.

„В крайна сметка ние във Ферари винаги сме се съобразявали повече с групата, отколкото с отделния човек. Разбира се, Ейдриан направи невероятни неща. Но от наша страна имаме една невероятна група от хора. Не се съмнявам, че занапред разполагаме с изключително силен отбор, който да се върне на върха“, завърши Шарл Льоклер.

По-рано този месец Ферари обяви новата си техническа структура в отбора от F1. В нея влиза и новото попълнение Лоик Сера. Френският инженер ще заема поста на напусналия Енрико Кардиле.