Начало Избрани Льоклер: Знаех, че Макс и Ландо ще са агресивни един към друг

Льоклер: Знаех, че Макс и Ландо ще са агресивни един към друг

1034
0
Шарл Льоклер, Макс Верстапен, Карлос Сайнц, Ландо Норис
снимка: Пирели

Шарл Льоклер спечели трета победа за сезон 2024 във Формула 1, повеждайки още на старта на Гран при на САЩ. Монегаскът сподели след финала, че е планирал маневрата си с оглед на факта, че Макс Верстапен и Ландо Норис са в битка за титлата и едва ли ще му обърнат особено внимание.

„Знаех, че Макс и Ландо ще са много агресивни един към друг – те се борят за шампионата. Направих добър старт. Видях, че Макс тръгва навътре, Ландо също и си помислих, че аз пък ще подготвя излизането от завоя. Очевидно е, че се получи. От този момент нататък можех да се съсредоточа върху собственото си състезание“, коментира Льоклер

„Чувството е добро, защото всяка победа е специална поради някаква своя причина. Ясно е също така, че още от старта се чувствах наистина чудесно в колата. Още от събота бях уверен, тъй като поведението на болида бе страхотно и имахме добро състезателно темпо. Бяхме малко по-скептични по отношение на квалификацията, но четвърто място пак беше прилично постижение. Когато стигнах пръв до първия завой след старта знаех, че трябва да се постарая да използвам скоростта и да се грижа за гумите. Болидът наистина вървеше страхотно“, продължи Льоклер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„От този момент нататък състезанието ми беше малко самотно, но от добрия вид самота. Надявам се да го повторим и в бъдеще. Разликите, които могат да донесат такова представяне, са много малки. Изключително трудно е да се предвиди къде ще сме в следващите надпревари. Преди няколко старта извадихме доста нови неща и винаги сме казвали, че трябва да изчакаме Остин, където ще е истинският тест за тях. Изглежда всичко работи добре. Това е положителен знак за бъдещето. Не означава, че всяка неделя ще е така, а че работим в правилната посока и това може да е само положително“, допълни Льоклер.

Льоклер отбеляза също така, че Ферари спечели много добри точки за конструкторския шампионат и че в екипа още мислят за титлата. Карлос Сайнц добави, че за Скудерията това на практика бе перфектен уикенд

„Моето състезание бе компрометирано на старта, когато бях блокиран зад битката на Ландо и Макс. Останах в мръсния въздух зад Макс в първия стинт. Имахме проблем и в продължение на няколко обиколки се тревожех за колата. Успяхме обаче да се справим. Имахме и достатъчно скорост, за да прескочим Макс и да вземем второ място. Страхотно е да имаш възможност да атакуваш. Искаме да се борим за конструкторския шампионат до последното състезание и да продължим да работим по този начин в оставащите надпревари“, добави Сайнц.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)