Начало Formula E News Лопес може да пропусне състезанието в Монако от Формула Е

Лопес може да пропусне състезанието в Монако от Формула Е

102
0

Хосе Мария Лопес може да пропусне предстоящото състезание в Монако от Формула Е в края на тази седмица. Аржентинецът катастрофира на Силвърстоун по време на кръга от световния шампионат за издръжливост (WEC) през април и увреди 2 от прешлените си, след което пропусна надпреварата от същия шампионат миналата седмица на Спа.

Лопес заяви, че се надява да е напълно готов да участва в 24-те часа на Льо Ман на 17-18 юни и не би искал да рискува участието си в прочутата надпревара във Франция. Затова дори да получи разрешение от докторите да кара в Монте Карло, той може да реши да се откаже от електрическата надпревара от съображения за сигурност.

„Не съм сигурен дали ще мога да се състезавам в Монако. Не карах на състезанието на Спа, защото искам да се възстановя за Льо Ман, обясни Лопес. – Няма да се пускам в друго състезание, ако знам, че заради това няма да се възстановя навреме за Льо Ман. Ще отидем в Монако и ще видим какво ще кажат докторите. Ако кажат, че съм добре, ще се състезавам.”

Ако Лопес не участва в Монако за DS Virgin, то дебют в сериите може да направи резервният пилот на тима Алек Лин. Британецът беше предвиден да се състезава за екипа в Ню Йорк в края на сезона, където няма да могат да карат Лопес и другият титуляр на DS Virgin Сам Бърд заради участие на Нюрбургринг от WEC.