Начало Moto News Лоренцо с осма победа за сезона

Лоренцо с осма победа за сезона

45
0
Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо с Ямаха спечели осмата си победа в MotoGP този сезон, след като триумфира в състезанието за голямата награда на Португалия днес.

Испанецът стартира от полпозишън и за пореден път доминира през цялото състезание, като след тази победа той има възможността да бие рекорда на съотборника си Валентино Роси от 2008-ма година, когато италианецът завърши сезона с актив от 373 точки.

Днес Роси не успя да се пребори с Лоренцо и остана втори, неприритеснен обаче от никого. Последният стъпил на подиума – Андреа Довициозо (Репсол Хонда), остана на над 18 секунди зад Роси и същевремено едва успя да се пребори с Марко Симончели от отбора на Сан Карло Грезини Хонда, който финишира четвърти.

Ники Хейдън с Дукати се класира пети, оставяйки зад себе си Ранди де Пюние (LCR Хонда) и Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3), като разликата между тези трима пилоти на финала бе под 3 секунди.

Осми остана завърналият се Дани Педроса (Репсол Хонда), а последните двама, вмъкнали се в Топ 10 днес бяха Марко Меландри (Сан Карло Грезини Хонда) и Ектор Барбера (Аспар Рейсинг).

Състезанието обаче успяха да завършат само още трима пилоти – Алваро Баутиста, Хироши Аояма и Лорис Капироси, тъй като драматичните моменти на Ещорил бяха доста.

Кейси Стоунър и Алекс Еспаргаро катастрофираха, а в първото си състезание тази година ветеранът Карлос Чека получи повреда в своето Прамак Дукати и бе принуден да се прибере в бокса.

Бенс Спийс пък изобщо не успя да стартира, след като падна в загряващата обиколка и размести левия си глезен. Все още не е ясно дали американецът ще бъде в достатъчно добра кондиция, за да стартира в последното за сезона състезание, което ще се проведе във Валенсия само след седмица.