Начало Moto News Лоренцо ще кара с номер 1 тази година

Лоренцо ще кара с номер 1 тази година

49
0
Хорхе Лоренцо

Taзи година Хорхе Лоренцо ще се състезава с номер 1 на своята Ямаха М1 в MotoGP.

Настоящият световен шампион използваше запазената си марка – номер 99, до миналата година, но сега спечелената през 2010-та титла му дава възможността да сложи на мотора си бленувания от всички пилоти номер 1.

Самият пилот обяви решението се тези дни, като обясни, че дизайнът на номера ще представлява съчетание от инициалите му – JL (Jorge Lorenzo).

Това ще бъде първият път, в който пилот на Ямаха ползва номер 1 от времето на Уейн Рейни насам, тъй като Валентино Роси предпочете да остане с легендарния си 46-ти номер по време на годините си в Ямаха.

„Много съм горд от този номер, защото трябва да работиш много, за да можеш да го носиш. Извадих късмет с дизайна, защото единицата се получава чудесно от инициалите ми JL. Moже би с други букви щеше да бъде трудно да се направи и аз се надявам, че феновете ми ще го харесат. И този сезон обаче аз няма да забравя стария си 99-ти номер и той пак ще е някъде там по състезателния ми екип. Решението да сменя номера си бе трудно, но аз си заслужих правото за тази уникална възможност„, заяви Лоренцо.