Начало Formula E News Лукас ди Граси с убедителна победа в Париж

Лукас ди Граси с убедителна победа в Париж

40
0

Лукас ди Граси от екипа на Abt Schaeffler спечели еГран при на Париж, 7-и кръг от шампионата във Формула Е. Бразилецът направи безгрешно състезание и увеличи преднината си в генералното класиране на шампионата. Той стартира от 2-а позиция, но изпревари Сам Бърд още на старта. До финала той водеше, като загуби лидерството само за 2 обиколки при смяната на колите в бокса.

Бърд от своя страна загуби позиция и спрямо 3-ия на грида Жан-Ерик Верн от DS Virgin Racing. Верн и Бърд водеха здрава битка за 2-ото място до спиранията в бокса за смяна на колите. Борбата беше оспорвана, но коректна, като приключи с грешка на Бърд. Той бе поставен под напрежение от Себастиан Буеми и не успя да спре на време за един завой и продължи направо в зоната за сигурност.

Сам успя да се върне на пистата, но вече беше изостанал до 6-а позиция. Така Верн, който спечели допълнителните 100kJ енергия за болида си, известни още като FanBoost, нямаше проблеми да запише първия си подиум за сезона и да изравни най-доброто си класиране в кариерата във Формула Е. Буеми остана 3-и, като по този начин вече изостава на 11 точки от Ди Граси в общото класиране. Челната петица допълниха Никола Прост от Renault e.dams и Стефан Саразен от Venturi.

Надпреварата завърши 5 обиколки преди края, след като дебютантът Кинг Хуа направи зрелищна катастрофа. Китаецът се отърва без контузии, но колата му бе сериозно разрушена. Това доведе го излизането на кола за сигурност и нямаше време останките по пистата да бъдат изчистени, за да бъде надпреварата подновена.