Начало Formula E News Лукас ди Граси триумфира в Берлин

Лукас ди Граси триумфира в Берлин

183
0
Лукас ди Граси
Лукас ди Граси

Лукас ди Граси от екипа на Audi Sport спечели еПри на Берлин, 10-и кръг от шампионата на Формула Е. След здрава битка той остави зад себе си най-бързия в квалификацията Себастиан Буеми от Nissan e.dams. Трети остана шампионът Жан-Ерик Верн от DS Techeetah. С успеха бразилецът се доближи само на 6 точки от Верн в генералното класиране.

Буеми поведе след старта, като зад него бяха Вандоорн (HWA) и Ди Граси. Гари Пафет (HWA) излезе на 4-а позиция, следван от Алекс Лин (Jaguar). Още във 2-ата обиколка бразилецът изпревари Щофел и стана 2-и. Лин пробва атака срещу Пафет и го изпревари, след което Гари забави темпо и загуби няколко позиции.

В челото Ди Граси беше най-бърз, изпревари Буеми и поведе.

Швейцарецът бе задминат и от Да Коща. Двамата започнаха страхотна битка. И след няколко обиколки Себастиан си върна позицията.

След няколко обиколки Алекс Лин се завъртя и се удари, след което спря на пистата. Заради това имаше пълен режим на жълти флагове. В същото време Верн, който стартира едва 8-и, бе напреднал в класирането до 4-о място.

При рестарта Да Коща притисна Буеми, но не успя да го изпревари. Верн пък вдигна темпото и излезе 3-и пред Да Коща. Шампионът имаше най-много енергия в батериите от всички в самия край, но нямаше време да атакува Буеми и Ди Граси. Да Коща остана 4-и, следван от Вандоорн.