Начало Картинг Любо Руйков остана много близо до подиума в WSK Euro Series

Любо Руйков остана много близо до подиума в WSK Euro Series

32
0
Любо Руйков
Любо Руйков, снимка Pure Speed Racing

Българският картинг Любослав Руйков завърши на 4-о място в първия кръг от шампионата WSK Euro Series. Той се състезава в клас OK-J на престижния шампионат и остана много близо до качване на подиума.

В надпреварата на италианската писта „Франчакорта”, Любо Руйков и неговият механик Станислав Каваримов трябваше да се справят с доста проблеми с настройките на карта. След всяка изминала сесия от квалификациите нататък Любо ставаше все по-бърз и постоянен

„На финала Любо беше бърз и стабилен. Тримата пилоти пред него решиха да карат в колона, да използват слийпстрийма, за да са максимално бързи и той не получи шанс за атака“,  обясни механикът на Руйков Станислав Каваримов. „При нас трудния момент беше в началото на уикенда. Тогава имахме трудности с настройките на карта. За квалификациите успяхме да оправим всичко, като Любо се върна в челото със страхотна скорост.”

Евросериите на WSK са един от най-популярните и авторитетни шампионати в Италия и по традиция. На пистата „Франчакорта” се събраха много силни пилоти от различни категории.

„За нас това състезание е отлична възможност да видим как върви развитието на Любо и нашето като екип в хода на сезона. Любо Руйков познава добре голяма част от съперниците си. Той знае стила им на пилотиране и се стараем винаги да сме малко по-бързи и да мислим няколко хода напред”, допълни Каваримов.

Във втория елиминационен хийт Любо Руйков получи повреда в двигателя. Българският картинг пилот се движеше втори. За нещастие, 5 обиколки дефектът го извади от състезанието.

В първия манш Руйков завърши 4-и, като на финала остана на 0.2 секунди от третото място и Валерио Вапиана. Това е един от най-силните италиански пилоти, с когото Любо редовно води битки за челните позиции през сезона.

„Двигателят се повреди 5 обиколки преди края на хийта. Ако беше изкарал още малко, денят щеше да завърши по съвсем различен начин:, заяви Каваримов. „Такива повреди се случват, не е нещо необичайно, но за нас дойде в много неподходящ момент. С тази позиция Любо щеше да е 4-и в общото подреждане след този ден ден и да има добра стартова позиция за префиналите. Продължаваме да се борим, още нищо не е загубено.”

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от wsk_promotion (@wsk_promotion)