Начало Картинг Любо Руйков записа втора поредна победа в POK Италия

Любо Руйков записа втора поредна победа в POK Италия

57
0
Любо Руйков
Любо Руйков, снимка Pure Speed Racing

Втора поредна победа в шампионата РОК Италия спечели Любослав Руйков. Българският пилот който се състезава в клас Джуниър на РОК. Така той продължи доброто си представяне в престижния картинг шампионат.

С тази победа на пистата в Лонато, Руйков увеличи аванса си на върха на класирането. Българинът има 233 точки след шестия кръг. След него са най-сериозните му съперници от началото на сезона- Джулио Мазолини който е с 220. Трети е други италианец- Федерико Сбарделати с 215 точки.

Този уикенд Руйков направи прецедент този сезон в РОК Италия. Младият талант записа първи времена във всички сесии в Лонато – от квалификациите до финала.

„Любо беше първи от старта до финала на всяка една сесия, в която кара“, потвърди механикът на Руйков Станислав Каваримов. „Нито един пилот не успя да мине пред него дори и за един завой. Преди началото на шестия кръг говорихме, че Любо е израснал много в рамките на сезон 2024. Какво по-добро потвърждение от това – много силно пилотиране, много бърз и постоянен. Вече стигаме нивото, при което картингът от клас Джуниър му идва малък. Любо го надраства.“

В края на миналия месец Любо Руйков се върна в РОК Италия и записа подиум на пистата в Лонато. После той остана на косъм от подиума в WSK Euro Series.

До края на сезон 2024 в РОК Италия има още два кръга. Те ще се проведат пистите „Франчакорта” през август и на „7 Лаги Карт” през септември.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от ROK Cup Italy (@rokcupitaly)