Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Глоба за Ферари, без наказание за Райконен

Глоба за Ферари, без наказание за Райконен

97
0
Кими Райконен

Стюардите на Гран при на Бахрейн решиха да наложат 5000 евро глоба на Ферари за опасно пускане на Кими Райконен на пистата. Санкцията е същата, която бе присъдена на Хаас за подобни ситуации по време на надпреварата в Австралия.

Стюардите са приели обяснението на представителите на тима, че веднага са предприели мерки състезателят да спре. Райконен току-що бе сменил гуми в края на втората петъчна сесия на Сахир. При тръгването му механик се опита да даде знак, че нещо не е наред, но финландецът вече бе потеглил.

Световният шампион във Формула 1 за 2007 г. бе най-бърз във втората сесия.

„Беше доста добър ден, колата вървеше добре”, коментира Райконен. „Опитвахме различни неща, както всеки петък. Искаме да подобрим болида в определени зони от пистата. Иначе времената не говорят кой знае колко. През първия ден е невъзможно да се разбере какво вършат другите.”

„В края на втората сесия, точно след спирането в бокса, усетих вибрации, а от отбора ми се обадиха да намаля и да спра. Открихме, че предното колело не е затегнато.”

Междувременно спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви пред Скай Спортс, че темпото на пилотите на Ферари се дължало на високи режими на работа на задвижващата система.

„Имаме GPS данни и всяка кола може да се проследи. Вижда се как на правите внезапно печелят много повече време, докато в завоите ситуацията е непроменена”, допълни Волф.