Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен се борил с гумите, във Форс Индия доволни от напредъка си...

Магнусен се борил с гумите, във Форс Индия доволни от напредъка си спрямо Мелбърн

64
0
Кевин Магнусен, снимка Хаас

По един от пилотите на Хаас и Форс Индия се класира в топ 10 на квалификацията за Гран при на Бахрейн. Кевин Магнусен се нареди седми, а Естебан Окон – девети в битката за разпределение позициите на стартовата решетка.

„Всичко бе наред и съм много доволен”, коментира Магнусен. „Работата с гумите бе особено сложна. Или не влизаха в оптимален работен режим, или прегряваха. Прозорецът е много малък. За квалификацията обаче се справихме с проблема и намерих добър ритъм. Малко е дразнещо да видиш друга кола пред себе си на само една-две стотни от секундата. Но според мен извлякохме възможния максимум за днес. Състезателното ни темпо все още е под въпрос, но в петък не бе лошо, така че сме положително настроени. Ако се справим с гумите, всичко ще е наред.”

Съотборникът му Ромен Грожан записа равно време с Фернандо Алонсо в Q1, но испанецът бе класиран 15-и, тъй като бе направил по-рано бързата си обиколка. Това остави френския пилот 16-и, за което той се извини на екипа си още преди да слезе от колата.

„Не знам какво точно стана”, призна Грожан. „Загряващият ми тур бе труден с много трафик и никакво сцепление. Разочарован съм. Направихме много промени снощи и се надявам да ми помогне в надпреварата.”

И двамата пилоти на Форс Индия декларираха, че са доволни от постиженията си.

„Свършихме огромно количество работа през последните две седмици, както и вчера и вече виждаме подобрение в сравнение с Мелбърн. Това е добър знак за бъдещето и показва силния характер на екипа, проявяващ се дори под напрежение. Целта ни в надпреварата са точките – разполагаме с прилични скорост на правите и състезателно темпо”, обясни Окон.

Серхио Перес бе 12-и в квалификацията, но също отбеляза, че тимът има прогрес с колата. Според него позицията на стартовата решетка на пистата Сахир не е толкова важна, колкото на други трасета. Мексиканският пилот иска да се бори за влизане в топ 10 утре.