Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен без проблеми, Грожан се оплака от липса на сцепление; Форс Индия...

Магнусен без проблеми, Грожан се оплака от липса на сцепление; Форс Индия цели класиране в Q3

38
0
Марио Андрети,Себастиан Фетел

Пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан имаха коренно различни изживявани по време на петъчните свободни тренировки на пистата в Сочи. Датчанинът бе сравнително доволен от представянето си, докато френският му съотборник се бореше с куп проблеми и непрекъснато съобщаваше за проблеми. В крайна сметка двамата се класираха девети и 14-и в следобедната сесия.

„Нямахме никакви грижи с колата”, заяви Магнусен. „Изпълнихме цялата си програма, което е особено удовлетворяващо. Трябва да прегледаме някои неща по баланса, но основата като цяло е добра. На такъв тип трасе условията се променят постоянно, но балансът на нашия автомобил бе почти един и същ в сесиите, което е чудесно.”

Грожан започна коментара си за деня с изявлението, че има много ниско сцепление и продължи: „Направо се борех с баланса. По време на дългите сесии имахме и някои грижи със спирачките. Като цяло изкарах много труден петък. Колата не вървеше добре. Сцепление липсваше и с малко, и с много гориво. Надявам се утре да доближа Кевин и да се върна в топ 10.”

Във Форс Индия и двамата пилоти на тима бяха доволни от базовите настройки. Целта на екипа за квалификацията е класиране в Q3.

Перес сподели, че намирането на добър баланс на трасето в Сочи е сложно, но според него с тима му са се справили добре със задачата.

„Чувствах се добре в колата. Използвахме всички типове гуми и събрахме много информация за анализ. Убеден съм, че можем да сме конкурентоспособни утре. Битката в средата на колоната ще е вълнуваща и вярвам, че ще сме силни”, обясни мексиканският пилот.

Естебан Окон се класира зад съотборника си – 11-ти – и определи деня си като добър: „Според мен разбрахме какво е необходимо, за да подобрим скоростта си за следващите сесии. Чувствах се уверен в автомобила – особено през втората сесия. Успях да накарам гумите да работят, което не е лесно на такава писта. Надявам се и останалата част от уикенда да протече по същия начин.”