Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен и Грожан остават в Хаас и за 2019 г.

Магнусен и Грожан остават в Хаас и за 2019 г.

81
0
Кевин Магнусен,Ромен Грожан

Тимът на Хаас съобщи, че ще запази настоящите си пилоти Кевин Магнусен и Ромен Грожан и за следващия сезон във Формула 1.

„От самото начало на съществуването на отбора имахме нужда от опитни състезатели, за да ускорим развитието на автомобила и екипа и разполагаме с такива в лицата на Грожан и Магнусен. През настоящия сезон постигнахме сериозно подобрение, така че запазването на пилотите бе доста лесно решение”, заяви шефът на Хаас в F1 Гюнтер Щайнер.

В момента американският отбор е пети в класирането при конструкторите със 76 точки – 15 по-малко от Рено и 18 повече от актива на Макларън. През 2016 и 2017 г. Хаас бе осми в подреждането на тимовете.

Грожан се присъедини към Хаас през 2016 г. след пет сезона с Лотус. 32-годишният французин има 137 състезания в Гран при и 10 подиума.

„Постигнатото от отбора за толкова кратко време е забележително. Гордея се, че всички заедно вложихме толкова усилия и жертви, за да се превърне Хаас в конкурентоспособен отбор. Много се радвам, че ще продължа да се състезавам за екипа. Джийн Хаас създаде нещо наистина специално и за мен е чест да съм част от проекта”, заяви Грожан.

Магнусен каза от своя страна, че се намира в най-добрата позиция в кариерата си досега.

„В този отбор всички са истински състезатели и всички се борим за едно и също нещо. Няма бюрокрация, нещата са пределно ясни. Джийн Хаас изисква ефективност и двамата с Гюнтер Щайнер са създали среда, извличаща най-доброто от хората. Всички вярваме един в друг и затова постигнахме толкова много досега”, допълни 25-годишният датчанин.