Начало Рали Микелсен води след първия ден в Испания

Микелсен води след първия ден в Испания

47
0
Люис Хамилтън

Андреас Микелсен води в генералното класиране на рали Испания след първия ден от 11-ия кръг на световния рали шампионат. Норвежецът дебютира този уикенд с тима на Хюндай. Авансът му е 1,4 сек пред Себастиен Ожие (М-Спорт). Крис Мийк със Ситроен е трети.

Първите трима в подреждането са събрани в рамките на три секунди, а пилотите в топ 7 са в 13 сек.

Микелсен и навигаторът му Андерс Ягер бързо свикват с новата си кола – i20 Купе WRC. След първите две отсечки на чакъл те направиха някои промени по автомобила и след това спечелиха 68-ия успех на Хюндай в отсечка. Екипажът излезе начело по обяд и удържа лидерската позиция до края на деня.

„Не можехме да искаме по-добро начало на работата си с Хюндай”, коментира Микелсен. „Беше добър ден и съм доволен от подхода ни. Сутринта започнахме внимателно, за да разберем какво е поведението на колата и като цяло постепенно да си стъпим на краката. Няколко промени в настройките ни позволиха да спечелим време при първото преминаване на Тера Алта. Автомобилът е много стабилен, нямаше изненади.”

„Следобед вече бяхме по-уверени. Последната отсечка не бе идеална – помислихме, че сме спукали гума, така че намалихме темпото. Стигнахме успешно до финала. Чудесно е да водим. Битката е много близка, но стартът за нас с Андерс е положителен.”