Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Стартирах с неправилните гуми и това провали състезанието ми

Маса: Стартирах с неправилните гуми и това провали състезанието ми

63
0

Пилотът на Уилямс Фелипе Маса призна, че е стартирал с неправилните гуми в Сингапур – тези за пълно мокра писта и това е провалило състезанието му. Бразилецът завърши 11-и извън зоната на точките, като призна, че решението да потегли с тези гуми е било негово.

„Много пилоти постъпиха по същия начин и тръгнаха с гуми за напълно мокро, обясни Фелипе. – Това беше грешно решение, като бях много бавен. Когато на трасето излезе колата за сигурност, исках да спра за интермедиа, нов тима решиха да остана, защото смятаха, че може би трасето ще изсъхне.

Това обаче не се случи бързо и състезанието ми напрактика приключи. Разочарован съм как се разви надпреварата за мен, но не и за тима, защото Ланс взе точки. Не лошо състезание за екипа като цяло с оглед на стартовите позиции, но провал за мен.“

„Мисля, че беше фантастично състезание, каза от своя страна Строл. – В началото валеше и успяхме да се възползваме от това на старта. Направих изпреварвания и напреднах в колоната, като другите правеха грешки в сложните условия.

След това имах нормално състезание, като запазих спокойствие. Направих само една грешка, позволявайки на Вандоорн да ме изпревари. Блокирах гумите в завой 7 и бях задминат от него. Но резултатът и 4-те точки са фантастични.“

Ексклузивно интервю със Строл четете в новия брой 208 на списание ClubS1