Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън е най-добрият тим в F1 според Бергер

Макларън е най-добрият тим в F1 според Бергер

51
0
Герхард Бергер

Бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер смята, че Макларън е най-добрият отбор в Гран при. Австриецът отбеляза цялостната структура на тима от Уокинг, както и партньорството им с Мерцедес като възможно най-сполучливата комбинация от всички на грида.

Като цяло Макларън са най-добрият отбор. Те нямат [Ейдриан] Нюи и въпреки това винаги създават хубави коли. Това показва, че разполагат със силна база и прекрасни инженери. С Мерцедес пък имат най-добрия двигател от всички, както и чудесна двойка пилоти – заяви Бергер пред auto motor und sport.

Той изказа и мнение за стария си отбор Ферари, които според него са се върнали към неговата ера, когато успехите бяха редки.

Скудерията е в такова положение, каквото видяхме по мое време. По една победа на сезон и трето място при отборите. Триумфите между тези два периода се дължаха на четирима души (Жан Тод, Михаел Шумахер, Рори Бърни и Рос Браун – б.р.). Сега вероятно би било достатъчно да отмъкнат Нюи от Ред Бул. Аеродинамиката просто е невероятно важна – добави той.

Присъствието на Браун в Мерцедес обаче не е достатъчно според Герхард тимът да подобри представянето си.

Рос Браун е много добър технически мениджър и великолепен стратег, но той не конструира автомобила – обясни австриецът.