Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Мислехме, че ще имаме време да си върнем лидерството

Макларън: Мислехме, че ще имаме време да си върнем лидерството

4939
0
Оскар Пиастри, Ландо Норис, Джордж Ръсел, Макларън F1
снимка: Любомир Асенов/lap.bg

В Макларън мислели, че ще имат време да си върнат лидерството в Гран при на Италия, коментира шефът на тима от Уокинг Андреа Стела след финала на пистата Монца. Оскар Пиастри и Ландо Норис завършиха втори и трети в състезанието, което бе спечелено от Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари изкара надпреварата само с едно спиране в пита, докато състезателите на Макларън направиха по два бокса.

„По отношение на очакванията, впечатленията от пилотите и изпреварването в началото, то ще трябва да разгледаме нещата спокойно. Ще анализираме всичко заедно с пилотите и ще обсъдим ситуацията. Ако има какво да се научи, то ще го направим за в бъдеще“, каза Стела

„Разочароващо е, тъй като имахме достатъчно добро темпо да спечелим състезанието. Решението дали да се използва стратегия с две или едно спиране в бокса бе много сложно. Повечето отбори избраха два питстопа. Според мен за [Шарл] Льоклер бе малко по-лесно да поеме риска с един бокс, защото той бе колата, която в началото следваше тези пред него“, продължи той.

„Ландо блокира предна лява, така че при нас бе очевидна необходимостта от две спирания. С Оскар нещата бяха повече на кантар. Той имаше своите притеснения, така че и с него решихме да направи два бокса. Мислехме, че ще имаме време да си върнем лидерството, но Ферари свърши много добра работа. Льоклер кара много добре“, допълни шефът на Макларън в F1.

„Трябва да отбелязваме, когато съперниците ни са се справили толкова силно и са успели като в случая да накарат стратегията с един пит да проработи. Така че браво на Ферари. Ние направихме силен и като цяло положителен уикенд“, каза още Стела.

Ландо Норис също каза, че в екипа ще разгледат ситуацията от началото, защото ако спрял метър по-късно, щели да се ударят.

„Но Ферари направи по-добро състезание днес. Особено Шарл [Льоклер] – той свърши страхотна работа, шапка му свалям. През цялото състезание мислехме за един пит, но не беше реалистичен вариант при грейнинга, който имах. Знаехме, че битката ще е близка. Просто днес не се справяхме с нашите си ограничения“, добави Норис.

Пиастри заяви, че страда от факта, че не успя да догони Льоклер накрая

„Много неща свършихме правилно днес. Относно стратегията имаше доста въпросителни. Един бокс изглеждаше като много рисков вариант. Иначе всеки е легенда в ретроспекция в понеделник. Днес за съжаление ние малко сбъркахме“, добави Пиастри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)