Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отново има проблеми със своя моторхум

Макларън отново има проблеми със своя моторхум

1584
0
Макларън F1
снимка: Георги Тодоров/lap.bg

Проблемите с моторхума на Макларън продължават. Отборът няма да може да използва целия си оперативен център заради бурята, която се разрази на Хунгароринг през вчерашния ден. В резултат на това природно бедствие се е повредил покрива на съоръжението и го прави частично неизползваемо. Това е втори случай в рамките на един месец, в който има сериозни поражения по моторхума на Макларън.

Макларън беше принуден да затвори частично своя моторхум в Унгария заради вчерашната буря на Хунгароринг. Трасето край Будапеща беше връхлетяно от пороен дъжд и силен вятър. Всичко това продължи повече от час и нанесе поражения както по пистата, така и по инфраструктурата на отборите от F1. Тази внезапна буря идва след няколко дни, в които температурата на въздуха надхвърляше 30 градуса

Според информацията има сериозни щети по покрива на моторхума на Макларън. Това на практика прави втория етаж на сградата неизползваем.

„В сряда следобед, по време на подготовката за Гран при на Унгария, отборът бе засегнат от неочаквано метеорологично събитие, което повлия на центъра на екипа на Макларън“, се казва в изявление на отбора.

„В момента отборът работи по отстраняването на повредата. За съжаление, нашето помещение няма да бъде отворено за гости или медии по време на Гран при на Унгария.“

Оказа се, че моторхумът на Макларън не единственото нещо, пострадало сериозно от вчерашната буря на Хунгароринг. Според информацията, има щети и по големия екран, който е поставен, за да показва екшъна на пистата. В същото време персоналите на различните отбори използваха телата си, за да се опитат да предпазят инфраструктурата от силния вятър и поройния дъжд.

Това е вторият случай в рамките на един месец, в който Макларън има проблеми със своя моторхум. По време на уикенда в Испания съоръжението се запали поради късо съединение. В резултат на това отборът евакуира от сградата всичкия персонал, включително Оскар Пиастри и Ландо Норис. След това Макларън използва своя резервен мобилен оперативен център в Австрия.

В Макларън ще направят всичко възможно, за да поправят моторхума възможно най-скоро. Не се знаел дали съоръжението ще може да се използва в Гран при на Белгия, която ще се проведе другата седмица.