Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън получават извинение

Макларън получават извинение

48
0

Макларън казаха, че са получили извинение от страна на шефа на Чешката автомобилна асоциация, след като според репортаж в медиите въпросното лице е направило изказване, че базираният в Уокинг тим е намесен в извеждането на дневна светлина на скандала около Макс Мозли.

Британският екип написа писмо до Радован Новак в началото на месеца, като искат уточнение относно коментари, за чийто адресант се смята, че е именно той. Според въпросния коментар Макларън и шефът им Рон Денис са част от вълната срещу Мозли.

Денис независимо за себе си и макларън като общо категорично отрекоха подобна информация.

От тима на Макларън обаче поясниха в сряда, че Новак им е написал лично писмо, в което твърди, че никога не е смятал, че Денис или Макларън имат нещо общо с аферата.

Така тимът каза в официално съобщение, че Новак се е извинил за неразбирането.

„Макларън имат честта да потвърдят, че с тях се е свързал г-н Радован Новак, за да обясни обстоятелствата, които са довели до определени бележки, засягащи Макларън и Рон Денис, които са се появили в интервю пред Радио Импулс Чехия” – каза тимът в официално съобщение.

„Г-н Новак ни помоли да уточним, че той не вярва, че Макларън или г-н Денис са част от тези събития, както и че въпросните бележки не представляват неговото мнение.”

„Г-н Новак се извини за неразбирателството и Макларън и г-н Денис му благодариха за благородната и незабавна реакция.”