Начало Рали Малкълм Уилсън не се притеснява от младостта на пилотите си

Малкълм Уилсън не се притеснява от младостта на пилотите си

28
0
Малкълм Уилсън

Шефът на М-Спорт в световния рали шампионат Малкълм Уилсън не се притеснява от младостта на повечето пилоти, привлечени в екипа за сезон 2013 г. Мадс Остберг, Тиери Нювил и Евгени Новиков са съответно на 25, 24 и 22 години. Общо тримата имат 92 старта – по-малко от тези на 27-годишния Яри-Мати Латвала, който вече е титуляр във Фолксваген и има 7 победи в кариерата си.

Въпреки всичко това обаче Уилсън не е притеснен от ситуацията и е убеден, че пилотите ще се справят.

– Съобщението от Форд, че се оттеглят, остави огромна пропаст. Притеснявах се за 200-те души служители, които работят при нас и освен това се чудех как да излезем от ситуацията така, че да продължим да се състезаваме на най-високо ниво. За щастие Катар се присъединиха към нас в ключов момент и това ни позволи да съберем силни пилоти, млади момчета с потенциал да печелят състезания – коментира Уилсън.

Той продължи с обяснението, че през цялата си кариера е работил с млади състезатели и им помага да достигнат най-високото ниво в спорта:

– Такъв беше и случаят с Яри-Мати. Сега мисля, че и тримата ни пилоти могат да постигнат същото. Наясно сме, че няма да е лесно да се борим срещу ресурсите на Ситроен и Фолксваген,, тъй като вече сме частен отбор, но разполагаме с добър автомобил и съм уверен, че ще печелим ралита тази година.

Уилсън добави, че според него Фолксваген с тяхното Поло R WRC ще са основен претендент за титлите. Увеличените възможности за всички в шампионата пък се дължат на факта, че Себастиен Льоб ще да кара само в отделни стартове, каза още англичанинът.

От нашите пилоти Мадс имаше добро представяне миналия сезон. Той финишира в топ 5 на всички състезания, в които участва. Мисля, че спокойно може да е претендент за титла, а надеждите ни за Евгени и Тиери са наистина сериозни, както и за Юхо Ханинен, който ще е с нас за първите два кръга от сезона. Фолксваген обаче са с двамата най-бързи пилоти във WRC – Яри-Мати и Себастиен Ожие – и дори само това е достатъчно, за да ги постави в силна позиция. В момента никой не знае какво ще е Поло-то на трасето, но разполагат с висок бюджет и чудесен отбор, така че без съмнение ще са силни – заяви Уилсън.