Начало MotoGP News Маркес ще участва в уикенда на пистата Асен, Мир отново отсъства

Маркес ще участва в уикенда на пистата Асен, Мир отново отсъства

221
0
Марк Маркес, Хонда
Марк Маркес, снимка HRC

Марк Маркес ще участва в уикенда на пистата Асен. Пилотът на Хонда се чувства достатъчно готов да се включи в предстоящата Гран при на Нидерландия в MotoGP. Същевременно съотборникът му Жоан Мир няма да кара в предстоящия състезателен уикенд и ще бъде заменен от Икер Лекуона.

Маркес се отказа от участие в Гран при на Германия. Пилотът на Хонда като катастрофира пет пъти на пистата Заксенринг по време на миналия рейс уикенд. Последният инцидент на испанеца бе в неделната загрявка. След него Маркес получи малка фрактура на ръката

От Хонда обявиха, че Маркес ще се завърне в кръга в Асен този уикенд. Шестратният световен шампион в MotoGP се връща с надеждата даостави тежкия уикенд в Германия зад гърба си.“ Като цяло уикендът на Хонда на Заксенринг бе изключително труден. Японският производител имаше само един представител по време на основната надпревара в Германия- Такааки Накагами. Пилотът на LCR Хонда финишира на 14-то място и добави 2 точки към своя актив.

Този уикенд Маркес ще си партнира с Икер Лекуона. Младият испанец записва второ участие от началото на тазгодишния сезон в MotoGP. Преди това той караше на мястото на Маркес в уикенда на Херес. Лекуона иначе кара за заводския отбор на Хонда в световния Супербайк шампионат (WSBK).

„Имаме още едно състезание преди лятната пауза. Целта ни е да съберем много добри данни за инженерите, за да могат те да работят през следващите седмици“, сподели Маркес.

„Това е фокусът за уикенда- трябва да запазим спокойствие и да подходим към уикенда с ясен план“, добави състезателят на Репсол Хонда.

Маркес има две победи в Нидерландия откакто е част от клас MotoGP. Той спечели състезанията през 2014 и 2018 г. Освен това той се качи на подиума през 2021 г. Тогава беше и последното му участие на пистата Асен

Маркес няма нито едно завършено основно състезание от началото на сезона. 30-годишният състезател отпадна от първия старт за годината в Портимао. След това той получи травма, която му попречи да се включи в следващите три надпревари. Маркес отпадна и от състезанията във Франция и Италия и не стартира в Германия. В момента той заема 19-то място във временното класиран с актив от 15 точки, които са спечелени в спринтовите състезания.

Междувременно Мир изживява истински кошмар откакто се присъедини към заводския отбор на Хонда. Световният шампион от 2020 г. завърши само първото състезание за годината. Мир получи травма, която го извади от тройката състезания в Италия, Германия и Нидерландия. Неговият бивш съотборник Алекс Ринс също не кара заради контузия. Шесткратният победител в MotoGP отсъства от падока на MotoGP след като претърпя тежка катастрофа в спринта на пистата Муджело. Очакванията са той да се върне след лятната пауза. Испанецът ще бъде заместван от Щефан Брадл по време на уикенда в Нидерландия.