Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Не мислех, че обясненията ми за Уебър ще бъдат приети като...

Марко: Не мислех, че обясненията ми за Уебър ще бъдат приети като критика

40
0
Марк Уебър

Доктор Хелмут Марко заяви, че обясненията му за Марк Уебър в интервю за фирменото издание на Ред Бул – Ред Бюлетин – погрешно са били възприети като критика към австралийския пилот.

Коментарите му бяха широко тиражирани – най-вече репликите, че състезателят не може да поддържа форма през цял сезон в F1 и има известни проблеми с напрежението.

Това бе изтълкувано като пряка критика към Уебър от страна на дясната ръка на собственика на компанията за енергийни напитки Дитрих Матешиц. Впоследствие стана ясно, че австрийският милиардер е може би най-големият поддръжник на Марк, но това не помогна за уталожване на напрежението. Скандалът от Гран при на Малайзия допълнително влоши ситуацията, тъй като отново върна на дневен ред въпросите доколко в Ред Бул наистина има равнопоставеност между състезателите.

Първо, интервюто бе дадено на немски. Случи се по Коледа и бе преведено на много езици. Бях запитан защо [Себастиан] Фетел е шампион, а Марк не, така че опитах да обясня разликите с няколко факта – обяснява Марко пред испанския Ел Конфиденциал. – Не мислех, че обясненията ми ще бъдат приети като критика към Марк. Неговата репутация винаги е била на ниво и винаги съм твърдял за него, че когато разполага с добър автомобил, е победител. Но ако Марк има бърза кола, за съжаление такава е и тази на Фетел. При това положение психологически сигурно е много трудно за него. Списанието опита да изкара, че аз съм срещу Марк – допълни той.