Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко отрече, че от Либърти са оказали влияние върху решението за Перес

Марко отрече, че от Либърти са оказали влияние върху решението за Перес

1782
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко отрече твърденията, че от Либърти Медия са оказали влияние върху решението за бъдещето на Серхио Перес. Съветникът на Ред Бул беше категоричен, че отборът е взел това решение напълно самостоятелно. Марко добави, че в момента мексиканецът е най-доброто решение на тима, тъй като няма подходящи алтернативи.

Представянето на Перес в последните стартове повдигна някои въпроси за бъдещето му в Ред Бул. 34-годишният пилот удължи договора си преди 2 месеца. Въпреки това се говореше, че той може да бъде освободен заради незадоволителните резултати, които записваше.

В края на миналия месец Марко обяви, че бъдещето на Перес ще стане ясно веднага след старта в Спа. Тогава Ред Бул проведе среща, на която освен Марко, присъстваха Кристиан Хорнер и Петер Байер. В крайна сметка стана ясно, че мексиканецът ще остане в Ред Бул поне до края на сезона. Същевременно Даниел Рикиардо запази мястото си във Виза РБ

По-рано тази седмица Марко написа в колонката си в Speedweek, че Перес „все още е най-доброто решение“ предвид наличните алтернативи. Австриецът добави, че 34-годишният пилот просто трябва да намери повече постоянство, след като в квалификацията за Гран при на Белгия показа някои проблясъци.

„Серхио Перес ще бъде в болида на Ред Бул Рейсинг и след лятната пауза, защото сега имаме състезания на пистите, на които той беше добър миналата година. Залагаме на стабилност“, написа Марко.

„Той неведнъж е показвал добри представяния между тях,. Освен това той беше много бърз и зае третото място в квалификацията по време на последния състезателен уикенд в Спа.“

„“Перес не трябва да става по-бърз, а по-постоянен. Kato се имат предвид алтернативите, той все още е най-доброто ни решение“, добави съветникът на Ред Бул.

Преди няколко дни се появиха спекулации, че Перес е останал в Ред Бул заради намеса на Либърти. Собствениците на F1 са изразили притеснения заради потенциални проблеми и спад на приходите в предстоящия старт в Мексико. Надпреварата на пистата Аутодромо Ерманос Родригес е една от най-посещаваните в целия календар. Популярността на F1 в Мексико е именно заради присъствието на Перес.

Марко коментира и спекулациите за Либърти. Австриецът беше категоричен, че в Ред Бул сами са взели решението за бъдещето на Перес

„Съобщенията, че продължаването на участието му се дължи на желанието на Либърти Медия да кара в Мексико, не са верни. Те със сигурност искат той да участва в домашното си състезание. Но изборът ни на пилот не се основава на намеренията на Либърти“, заяви Марко.

Ред Бул трябва да реши какво ще прави с Лиам Лоусън. Новозеландецът ще бъде свободен агент, ако не получи титулярно място в някой от двата отбора на австрийската компания. Марко изключи възможността Лоусън да бъде пратен под наем в конкурентен отбор.

„Ще обявим какво ще се случи с Лиам Лоусън през септември. Фактът, че му беше позволено да натрупа допълнителни километри опит с болид от F1 в Имола беше планиран от известно време. Ако конкуренцията да иска да го използва под наем, той не е на разположение за това нещо“, каза Марко.

„Нашият пилот от Формула 2 Исак Хаджар взе четвъртата си победа на Спа. Според мен той очевидно има потенциал за Формула 1. Ще видим как ще се развие всичко, но той със сигурност ще поеме някаква роля. Може да се окаже, че подобно на Лоусън, той ще прекара една година като тестови и резервен пилот“, завърши съветникът на Ред Бул.