Начало Избрани Марко твърди, че мениджмънтът на Пиастри търси разговори с Ред Бул

Марко твърди, че мениджмънтът на Пиастри търси разговори с Ред Бул

429
0
Оскар Пиастри, Серхио Перес
Оскар Пиастри и Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Мениджмънтът на Оскар Пиастри в лицето на Марк Уебър търси разговори с Ред Бул, твърди Хелмут Марко. 81-годишният съветник на отбора от Милтън Кийнс намекна пред f1-insider.com, че грижещият се за кариерата на пилота на Макларън австралиец иска да преговаря с бившия си отбор Ред Бул.

„Нека го кажа така. Марк Уебър търси начин за интензивен диалог“, заяви Марко

Оскар Пиастри има договор с Макларън до 2026 г. включително. Не е ясно какво е накарало Марко да каже подобно нещо. Може само да се предполага какви са мотивите му за такова изявление. От страна на Пиастри и мениджмънта му до момента не е имало никаква индикация, че австралиецът е недоволен от Макларън и търси нов отбор. Този сезон имаше анализи дали в тима от Уокинг могат и биха ли наложили заповеди от бокса, след като Ландо Норис се оказа в борба за титлата. Въпросът бе задаван многократно на ръководителите на тима и на пилотите, които изразиха желание да печелят, но и да работят заедно за екипа.

Пиастри се присъедини към Макларън в началото на 2023 г. Отборът от Уокинг стигна до отговарящия за договорите на състезателите от Формула 1 борд, защото от Алпин твърдяха, че имат споразумение с Оскар. Бордът отсъди, че е валиден договорът на австралиеца с тима от Уокинг. Оказа се, че въпреки всички усилия на Уебър от Алпин така и не са дали контракт на младежа, с който да го задържат.

Тази година Пиастри има 2 победи в шампионата и общо 9 подиума. В генералното класиране на пилотите е четвърти зад Макс Верстапен, съотборника си Ландо Норис и Шарл Льоклер (Ферари). И според някои наблюдатели за Ред Бул би било от полза да се огледа предвид представянето на Серхио Перес. Марко заяви, че наличието на договор не е гаранция за бъдещето на Перес в тима от Милтън Кийнс.

„Аз ако бях на Ред Бул, бих опитал да взема Пиастри“, заяви бившият F1 пилот Ралф Шумахер

„Той е не само супер талант, но и изключително твърд. В бъдеще ще става още по-добър. Малките пропуски, които има в сравнение с Норис, скоро ще изчезнат. Освен това в Ред Бул не могат да разчита на това, че Верстапен ще остане в отбора и за 2026 г. Трябва да са подготвени. Пиастри би бил идеален заместник. Ето защо ще наблюдавам с интерес отношението и подхода на Макларън към Пиастри в бъдеще“, допълни Ралф Шумахер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)