Начало Избрани Марко за разправията между Йос Верстапен и Хорнер: Детска градина. Карат се...

Марко за разправията между Йос Верстапен и Хорнер: Детска градина. Карат се за някакво шоу, а важният е Макс

1443
0
Йос Верстапен, Кристиан Хорнер
Йос Верстапен и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко първоначално отказа да коментира разправията между Йос Верстапен и Кристиан Хорнер, избухнала на пистата Ред Бул Ринг в Австрия. Впоследствие обаче заяви, че всички трябва да се концентрират върху важните неща и битката с Макларън. Бащата на Макс Верстапен обвини вчера шефа на отбора на сина си, че е вложил всички сили да предотврати участието му в така наречения парад на легендите. Хорнер отрече да е правил подобно нещо.

„Трябва да питате Йос или Кристиан за това. Но според мен е истинска детска градина“, коментира Марко

„Трябва да се концентрираме върху спортния аспект. Макларън е силен съперник и въпреки че имаме доста комфортна преднина (в генералното класиране), то тя се дължи основно на факта, че противниците ни си крадат точки едни от други. Това се променя. Изглежда ситуацията върви към това един отбор да ни е основен съперник и задачата да се преборим с него според мен е достатъчно голяма“, каза още Марко.

„Вече си имаме достатъчно проблеми, за да се занимаваме и с тези въпроси. Мисля, че цялото нещо си е частен проблем на Кристиан и Йос. А и защо се разправят за тривиални неща като шоу демонстрация? Макс кара в основната надпревара и това е най-важно от всичко“, допълни Марко.

Кристиан Хорнер бе попитан какви са отношенията му със семейство Верстапен.

„Отношенията с Макс винаги са били много добри и силни. Той е наш пилот. Важното в случая е с него да се разбираме добре. Никога не съм имал грижи с бащите на пилотите ни в миналото. Каквито и да са проблемите на Йос, нямам какво да кажа за него“, отговори Хорнер

„Аз се интересувам от представянето на отбора. Имаме прекрасен екип, а в лицето на Макс – и най-добрия пилот. Той дойде в тима като младеж и оттогава расте във всички възможни посоки: като възраст, като пилот и като човешко същество. Въпреки разсейванията тази година все пак спечелихме 70% от проведените досега състезания, два спринта и 7 квалификации, водим и в двата шампионата. Човек не може да контролира всичко в живота. Не може да контролира отношенията на пилотите с бащите им. Моят фокус е представянето на състезателите и така ще си остане“, допълни шефът на Ред Бул в Гран при.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)