Начало Други Маршавелов, Влъчков и Ерменков на полпозишън в Бургас

Маршавелов, Влъчков и Ерменков на полпозишън в Бургас

148
0
Константин Маршавелов

Константин Маршавелов, Иван Влъчков и Ерменко Ерменков ще стартират от първа позиция в сериите Макси, Туринг и Спорт в утрешното състезание на писта Бургас, 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 бе най-бърз във втората квалификационна сесия. В първата се стигна до удар между него и Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9, в резултат на което колата на Камбуров бе сериозно повредена.

Механиците на отбора успяха да отстранят част от проблемите и Пилотът на Автотранс Рейсинг  успя да стартира и във втората тренировка за време. В нея, проблеми със спирачките не позволиха на Камбуров да постигне по-добро време от това в първата сесия.

Така Пламен ще застане на четвърто място на стартовата решетка утре, зад Маршавелов, Васко Въжаров с Опел Астра и Александър Кръстев с Мицубиши Лансър Ево 9. Въжаров бе най-бърз в първата сесия. Отборът на Автотранс Рейсинг подаде контестация срещу действията на Маршавелов, която не бе уважена от длъжностните лица.

„Ударът стана още в началото на сесията, като моето мнение е, че Маршавелов ме удари умишлено, за да ме изкара от състезанието, заяви Камбуров. – Подали сме контестация срещу действията му и ако взетото решение не е в наша полза, ще стигнем до Спортния Трибунал.“

“В първата тренировка се ударихме с Пламен, което ни накара да се приберем по-рано в бокса. Според мен инцидента беше чисто състезателен, както го определиха и отговорните лица. Категорично не е имало никакъв умисъл”, коментира ситуацията Маршавелов.

В серия Туринг Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира от първа позиция. Шампионът за миналата година бе най-бърз и в двете квалификационни сесии, като във втората постигна 1:19.257 мин. В първата Влъчков също постигна силен резултат – 1:19.737 мин.

Втори на старта ще бъде Станислав Паришков с Опел Кадет, който във втората сесия бе сериозна конкуренция за Иван, като записа 1:20.380 мин. Трети се нареди Росен Русев с Хонда Сивик, следван от Стоян Апостолов с Хонда Сивик.

В серия Спорт най-бърз бе Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо от Джордан Рейсинг. Втори и трети се наредиха Искрен Веселинов с Хонда Сивик и Симеон Симеонов с Хонда Сивик.

Във възродената серия Купа Лада, най-бърз в квалификациите бе Слави Рупчев от Елена Тийм с Лада 2105, следван на над 4.5 сек от Огнян Патенов с Лада 2101 и Александър Кипрински с Лада 2105.