Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мекис: Цунода направи огромна крачка напред през тази година

Мекис: Цунода направи огромна крачка напред през тази година

405
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лоран Мекис засипа с похвали Юки Цунода. Шефът на Виза РБ е категоричен, че японецът е направил „огромна крачка напред през тази година“ и е станал по-бърз и последователен.

Цунода записа няколко класирания в зоната на точките от началото на годината. Японецът финишира седми в Австралия. Две седмици по-късно той беше десети в Гран при на Япония. Така той отбеляза първа точка в домашната си надпревара на пистата Сузука

Пилотът на Виза РБ се представи много силно и в Маями. Първо той финишира осми в спринта и добави още една точка към актива си. В самата надпревара Цунода зае седмото място. Така той спечели още шест точки и помогна на Виза РБ да се затвърди на шестото място при конструкторите. Отборът от Фаенца вече разполага с поне 10 точки повече от преките си съперници от Хаас, Алпин, Уилямс и Заубер.

Доброто представяне на Цунода не остана незабелязано от ръководството на Ред Бул. Д-р Хелмут Марко похвали японеца миналия месец, както и CEO-то на Виза РБ Петер Байер. Шефът на тима Лоран Мекис също беше впечатлен от показаното от Цунода до този момент,

„Цунода направи огромна крачка напред през тази година. В интерес на истината, той направи малка крачка между първата и втората година и между втората и третата година в F1. Смятам, че стъпката, която направи сега, е наистина огромна“, сподели Мекис.

„Сега виждате пилот, който е способен не само да притежава суровата скорост , както и да я повиши още повече. Цунода може да изпълнява уикендите с абсолютно нулеви грешки от FP1 до състезанието. Така беше в Австралия, така беше и в Япония. Честно казано в Маями също не беше далеч от това“, добави шефът на Виза РБ.

„Той направи огромна крачка напред и мисля, че има още какво да постигне. Работим много усилено, за да сме сигурни, че ще създадем среда, в която той ще може да направи тези стъпки. Много сме впечатлени от работата му“, каза още Мекис.

Освен с изпълнението по време на уикендите, Цунода впечатли и с по-уравновесеното си поведение тази година. Това беше едната област, в която трябваше да се подобри. Предишните години японецът беше доста емоционален по време на радиокомуникацията с отбора

„Той става все по-добър в справянето със слабите моменти. Китай беше добър пример, той подходи рационално и анализирахме заедно. В Маями удари на камък.

„Така че да, това е голяма стъпка напред. Той изигра огромна роля за сегашния ни успех. Смятаме, че има още какво да се направи. Можете да го чуете и по радиото. Цунода се усъвършенства както в автомобила, така и извън него“, завърши Лоран Мекис.