Начало Автомобилни новини Mercedes-AMG: Само стотина ще се радват на Златния бряг

Mercedes-AMG: Само стотина ще се радват на Златния бряг

201
0
Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast

Mercedes-AMG пуска на пазара още един специален модел SL 63, предназначен единствено за пазара в САЩ. Той е получил презимето „Manufaktur Golden Coast“ и е лимитирана серия.

По света и в Америка има много „Златни брегове“ – поне като географски названия. Можем да ги открием в Австралия и Ямайка, както и в американските щати Флорида и Кънектикът и на Лонг Айлънд в щата Ню Йорк. Не е известно коя от тези местности е имал предвид конкретно отделът за персонализация на Mercedes с новия си извънреден модел. Факт е, че този много специален SL е продължение на миналогодишното подобно персонализирано издание на модела. То беше наречено Big Sur на едноименната крайбрежна област в Калифорния (вж. снимката долу).

Боята е централният елемент на новия SL 63 Manufaktur Golden Coast. Смесеният само за този модел специален цвят се нарича Kalahari Magno и кара 2+2-местния кабриолет да блести в златисто. Екстериорът на специалния SL е дооформен със стилистичните пакети AMG Night I и II, както и с подобрена аеродинамика. Машината от Вюртемберг разполага с допълнителни части, като например аеродинамични елементи на предната и задната престилка и дифузорна приставка. При това добавените елементи са боядисани в черен гланц. Същото важи и за предния сплитер, декоративните лайстни, корпусите на страничните огледала и вложките в задната престилка. Към това се добавят двойните бленди на ауспуха, ребрата на радиаторната решетка, означенията на модела, както и звездата на Mercedes отзад в черен хром.

Специални джанти и спирачки

Специално внимание заслужават 21-цоловите ковани джанти AMG и спирачните апарати. Първите са с дизайн с десет двойни спици и матовочерно покритие. Фланците на джантите и капачките на главините повтарят цветовата гама на каросерията. Спирачните апарати също са черни и имат бели лога AMG.

Разбира се, Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast се отличава и със специални детайли и в интериора. Черна кожа напа със златни контрастни шевове и ромбовидно прошиване може да се открие на седалките AMG Performance Multicontour с климатичен контрол и на волана. Подовите постелки с висок косъм с логото на AMG са с кант от черна кожа и златни шевове. Екстериорният цвят се появява отново под формата на декорация по облегалките на предните седалки, на вентилационните отвори и на централната конзола като голяма декоративна лента. Между предните седалки има и емблема на специалното издание.

Познато задвижване

По двигателя и силовото  предаване на специалния модел Manufaktur Golden Coast няма никакви промени. Подобно на стандартния SL 63 4Matic+ той се предлага с четирилитров битурбо V8, който развива 585 к.с. Максималният въртящ момент от 800 нютонметра, управляван от деветстепенна автоматична трансмисия, се разпределя променливо към четирите колела. Ускоряването от нула до 100 км/ч трае 3,6 секунди; в САЩ стойността е от нула до 60 мили/ч – т.е. 96,6 км/ч – за 3,5 секунди. Максималната скорост е 315 км/ч.

Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast, който се предлага само в САЩ, е ограничен до максимум 100 бройки. Mercedes-Benz все още не е обявил цена за специалния модел.