Начало ТОП Mercedes представи новата S-класа

Mercedes представи новата S-класа

5699
0
Mercedes S-класа
снимка: Mercedes

Лансирането на всяко следващо поколение на луксозния седан на Mercedes – S-класа, винаги се превръща във важно събитие за автомобилния свят. А това е така, защото години наред S-класата е най-добре продаваният луксозен модел в света и защото технологиите, които днес дебютират на борда на този автомобил след 5 години ще се появят и при масовите модели от компактния клас.


От Mercedes разказват за новия S-класа от два месеца насам, но сега най-после беше показана и колата. От средата на този месец дилърите на марката в Германия ще приемат поръчки за новия модел, а доставките започват през декември. След Европа лимузината ще се появи на пазарите в САЩ и Китай – през февруари догодина.

В Европа новата S-класа излиза в 5 версии: с редови 3-литрови бензинови и дизелови двигатели и 9-степенен автоматик

Бензиновите версии са S 450 и S 500, съответно с 367 и 435 конски сили, а дизелите с 286 и 330 к.с – S 350 и S 400, като по-слабата версия има и вариант 4Matic.

Бензиновите версии са 48-волтови меки хибриди със стартер-генератор EQ Boost, който добавя 22 конски сили. По-късно трябва да се появи и версия с бензинов V8 и същата технология, като този вариант вече беше анонсиран в САЩ като S 580. Догодина трябва да се появи и пълноценен plug-in хибрид, който ще може да изминава на ток около 100 км.

Тепърва ще бъдат представени AMG моделите, електрическият EQS, както и най-луксозната версия Maybach.

По отношение на размерите новата лимузина, разбира се, е по-голяма – с 54 мм в стандартната версия и с 34 при дългата база. Пак при стандартната версия колесната база е нараснала с 71 мм, широчината – с 55 мм, а височина – с 10 мм. На пръв поглед не е много, но става въпрос за кола, дълга почти 5,2 метра.